Ha valaki látványosan szeretne fogyni, akkor a kalóriaszegény táplálkozás mellett mozognia is kell. Mutatunk négy olyan szuper mozgásformát, ami garantáltan égeti a zsírt, ráadásul a gyorsabb szívverés következtében több vér áramlik át a testen, amely tápanyagokat és oxigént szállít a sejtekhez.

1. Futás (300-400 kalória 30 perc alatt)

Már napi 30 perc futás is csodákat művel a testünkkel! Idővel, ha könnyebbé válik, meghosszabbíthatjuk a futás idejét 45-60 percre is akár. A futásban az a jó, hogy nem igényel semmilyen eszközt – azért egy jó futócipő legyen lábnál! -, és bárhol végezhetjük. A megfelelő lábbeli viszont tényleg elengedhetetlen, ha erre a mozgásformára adjuk a fejünket.

2. Ugrókötelezés (350-400 kalória 30 perc alatt)

Ez a mozgás rendkívül alkalmas ara, hogy felgyorsítsuk a pulzusszámunkat. Igen csak izzasztó tevékenység, szóval legyen nálunk egy üveg víz is, ha belefogunk!

Fontos, hogy lábujjhegyen ugráljunk inkább, mint teli talpon, vagy a sarkunkon, így kíméljük a csontjainkat.

3. Tánc (200-300 kalória 30 perc alatt)

Mindannyian tudjuk, hogy a tánc nem csupán szórakoztató lehet, de rendkívül egészséges is. Emellett endorfint szabadít fel a szervezetben, amitől jól érezzük magunkat és oldódik a stressz. Itt sem szükséges semmilyen eszköz: zene be, és indulhat a tánc!

Sokan a zumbára esküsznek, mint testsúlycsökkentő és szórakoztató formulára. A zumba az aerobik és a salsa tánc kombinációja, amelyben pillanatok alatt magunkra találhatunk.

4. Úszás (300-400 kalória 30 perc alatt)

Rengeteg ember kedveli az úszást, hiszen az nem csak az egész testet dolgoztatja meg, de mindehhez súlytalannak is érezzük magunkat közben. Az úszás mindenki számára alkalmas, bármilyen korban, mert nem gyakorol nagy nyomást a testre. Kíméli az ízületeket, és hajlékonnyá teszi az izmokat. A rendszeres úszás csodákra képes.

Fontos!

Bármilyen mozgás mellett is tesszük le a voksunkat, a legfontosabb dolog, hogy élvezzük azt, amit csinálunk. Nem jó, ha naponta futunk, de közben gyűlöljük, hiszen az elmének is egészségesnek kell lennie. Győződjünk meg róla, melyik a nekünk való sportág, teljesedjünk ki benne, és akkor az eredmények sem maradnak el!