Akármilyen közhelyes is, a jobb alak eléréshez életmódváltásra van szükség, nem kúraszerű csodamódszerekre. Egy olyan étrendet kell kialakítanod, amit hosszú távon tartani tudsz. A változásnak nem kell drasztikusnak lennie, elég ha egyszerre csak egy dolgot változtatsz, mert így sokkal könnyebb lesz azt tartanod, és onnan majd léphetsz tovább, ha szükséges. Ilyen egyszerű tipp az alábbi is, amit akár már holnaptól bevezethetsz étrendedbe…

Ha kezdetnek csak egy dolgon változtatsz, akkor az legyen ez: fogyassz 30 gramm fehérjét a felkelést követő 30 percen belül.

Ennyi. Gyakran ez az apróság is elég a pozitív változáshoz, főleg, ha eddig reggelire nem ettél semmit, vagy épp valamilyen cukros itallal, cukros, fehér pékáruval indítottad a napod (sajnos a cukros tejeskávé sem ideális, a cukor és a tej együtt különösen kerülendő).

Ez lehet valamilyen magas fehérjetartalmú étel is, de a gyakorlatban legkönnyebb, leggyorsabb egy fehérjeporral megoldani: fogyassz 30-35 gramm fehérjeport reggel, turmix formában, a felkelést követő 30 percen belül. Ez egyrészt megadja szervezetednek az órák óta nélkülözött aminosavakat és folyadékot, beindítja a napodat, kevésbé leszel majd éhes és segít, hogy inzulin szinted is egyenletes maradjon. Ráadásul 2 perc alatt elkészül (ha lassú vagy :), így nem lehet kifogás, hogy nincs időd reggelizni.

Ha pedig teheted, akkor fehérjeporból is természetes, egészséges, adalékmentes fajtát válassz.

Egészségedre!

(rizsfeherje.hu)