Nagyon érdekes cikket közöl a ketkes.com portál: Dr. Dumitru Constantin Dulcan, a bukaresti Tito Maiorescu Egyetem neurológus professzora szerint mi kreáljuk a saját valóságunkat, vagyis amilyennek látjuk az életünket az olyan is. Az Anyag intelligenciája című könyv szerzője azt vallja, a gondolatoknak teremtő erejük van, a legerősebb erő az univerzumban. A világot tehát olyannak alakítjuk, amilyennek mi magunk gondoljuk.

Mint a cikk leírja, a professzor úgy véli, hogy a sejtek önálló intelligenciával rendelkeznek. “A sejtek a gondolatokra és az érzésekre reagálnak. Az elméletet egy kísérlettel is bebizonyították. A kísérlet folyamán DNS-t vettek egy személytől, majd azt 1000 kilométerre vitték egy laborba. A tesztalany közben egy csodás filmet nézett, amely tele volt bájos jelenetekkel, amitől az illetőn jó érzés és hangulat uralkodott el. A laboratóriumban közben vizsgálták a DNS-t, amely relaxált. Amikor egy rémisztő filmet tettek be az alanynak, a DNS viselkedése változott”.

Ahhoz, hogy jól legyünk és, hogy egészségesek legyünk, a gondolkodásunknak is jónak, azaz pozitívnak kell lennie.

A sok idegeskedés, a félelem, az irigység, a féltékenység és a bizalomhiány és minden más rossz érzelem savassá változtatják a szervezet pH értékét, ami rengeteg betegséghez vezethet. A depresszió mellett más betegségek is kialakulhatnak.

Jó példa erre, amikor ketrecbe zártak egy bárányt, mellé egy másik ketrecbe egy farkast. A bárány rövid idő alatt meghalt a stressztől. Minden lelki gond betegséghez vezet, ami akár rögtön, vagy később is kitörhet a lehangolt személyen.

Miként védekezzünk ez ellen?

Meg kell próbálni nem idegeskedni. Amikor valaki megbánt, próbálj meg neki megbocsájtani, gondolj arra, hogy egyszer majd ő is megérti, hogy milyen rossz érzés, amikor valakit bántanak. A megbocsájtás a szervezet pH értékét normálissá változtatja. Nem lehet elkerülni minden rossz érzést, de tisztában kell lenni vele, hogy minden perc idegeskedés, vagy rossz érzelem, a sejtek életét csökkenti. Vagyis nem babra megy a játék!

Relax, take it easy!

És itt jön a képbe a relaxáció fontossága. A legjobb, ha időnként elvonulhatunk pár napra pihenni, de ha ez nem megoldható, akkor legalább napi pár percet szánjunk lazításra. Nézzünk ki az ablakon, vegyük észre a csodás dolgokat. Ahelyett, hogy több kávét innánk és fáradtan néznénk a monitort, igyunk egy teát és ne csináljunk semmit néhány percig. Idővel meg lehet tanulni relaxálni. Csukd be a szemed és képzeld el, hogy minden lélegzetvétellel áramlik ki belőled a fáradtság és az idegeskedés! Ha megtanulsz lazítani, a fájdalmakat is könnyebben elűzheted a testedből, nem kell mindig gyógyszert bevenni, ha fáj valamid.

A betegségekre is jó lehet

Mint a ketkes.com írása rávilágít, Bernie Siegel, egy amerikai onkológus végső stádiumban lévő rákos betegeknek tanította meg a vizualizációt. Naponta több alkalommal arra kellett gondolniuk, hogy a rákot kiűzik a szervezetükből, akár egy tüzes vassal, vagy egy állattal, ami felfalja a betegséget, tetszés szerint. Fél év múlva, a betegek 40%-a meggyógyult! A pszichológiai tesztek szerint azok gyógyultak meg, akik optimisták voltak, jó dolgokra gondoltak, akik hittek Istenben és abban, hogy egészségesek lehetnek, hogy a betegséget ki tudják űzni a testükből, hogy felépülnek! A kétség csak nehezíti a gyógyulást.

Az ima folyamán az ember elmondhatja kéréseit. A doktor úr több alkalommal próbálta és rájött, hogy válaszokat is kaphat az imákra. Az ima segít, a gyógyulásban és minden másban. A hit beindítja a szervezetet, aktiválja az immunrendszert, a gyógyuláshoz is hozzájárul.

Együnk egészséget

Ne együnk annyit, hogy teljesen jóllakjunk! Az egészségünkre is jó hatással van és nem is hízunk, ha ezt követjük. A kutatások szerint a hosszú élethez az egészséges étkezés is hozzátartozik. Zöldségeket, ikrát, joghurtot, szójatejet, gabonapelyhet érdemes fogyasztani. Húst is lehet enni, de mértékkel. Maga dr. Dulcan nem iszik alkoholt, nem dohányzik és a cukroknak sem híve. Időnként méregteleníti a szervezetét, az nap nem eszik semmit, csak teát iszik. Szerinte ami még ennél is fontosabb, hogy nem ül le mérgesen, dühösen az asztalhoz. Az étkezés ünnep kell legyen, amikor élvezzük a család társaságát és a finom falatokat!

Ahhoz, hogy egészségesek lehessünk megvan mindenünk. A Jóisten mindent megadott nekünk amire szükségünk van. Pár dolgot tartsunk be: étkezzünk egészségesen, pihenjünk eleget, mozogjunk, legyünk optimisták és reményekkel telik! A rossz gondolatok elvesznek az életünkből, a jó gondolatok hosszabbá teszik az életet. Keressük meg minden nap azt aminek örülhetünk, amiért boldognak érezhetjük magunkat! A nehéz napokon is jó dolgokra kell gondolni!