A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a súlycsökkenés az éhínségről szól. Ez persze egyáltalán nem így van!
Ráadásul a megfelelő értendbe nyugodtan be lehet iktatni egy csaló napot hetente, amikor belefér némi csokoládé vagy fagylalt. Ugye, hogy milyen jól hangzik? Azonban ne essünk túlzásba, nem féktelen édességzabálásról szól ez a nap sem.
Persze, mielőtt bemutatnánk öt tippet, ami elősegíti a súlyvesztés, szögezzük le: a fogyás nem csak az étkezésről szól. Tehát ha hamar szeretnél megszabadulni néhány kilótól, a rendszeres testmozgást is be kell építeni a testsúlycsökkentő programodba.
Az étkezőasztalnál pedig a titok abban rejlik, hogy milyen élelmiszereket fogyasztasz.

1. Leveles zöldségek
Ha fogyni szeretne, ha nem, a zöldség mindig nagyszerű választás. Fogyasztásuk erősíti az immunrendszert, elősegíti a megfelelő emésztést, feszesebbé és szebbé teszik a bőrt. A szervezetbe jutva segítenek a zsírok lebontásában, ami pedig hozzájárul a fogyáshoz.

2. Levesek
A levesek is jó tápanyagforrások, persze nem mindegy, miből készülnek. Ha ugyanis nem megfelelő tápanyagokból főzzük, akár hizlalhatnak is, márpedig nekünk nem ez a célunk, hanem a fogyás. A húsokból készült levesek nagyon ritkán kalóriaszegények, ezért jobb, ha a zöldségekből készülteket részesítjük előnyben. A megfelelően elkészített, zöldségalapú leveseket korlátlan mennyiségben is fogyaszthatjuk.

3. Barna rizs
A barna rizs táplálóbb, mint a fehér rizs. Ez azért van, mert a barna rizs nem teljesen feldolgozott, és ennek eredményeként nagyobb rosttartalma van. A rostanyag fontos szerepet játszik a fogyásnál, mivel segíti a zsírok lebomlását. Ezért mindig ajánlatos barna gabonát és a teljes kiőrlésű ételeket előnyben részesíteni.

4. Tojás
Ha súlyt szeretnél veszteni, de nem izmot, a tojás is kitűnő választás számodra, mert rengeteg fehérjét tartalmaz. A fehérjék növelik az anyagcsere sebességét, és ez meggyorsítja azt a sebességet, amelyen a zsír lebomlik a szervezetben. A zsírok gyorsabb lebomlása végül a gyorsabb fogyáshoz vezet.

5. Diófélék és magvak
A diófélék és a magvak a tápanyagértékük tekintetében kéz a kézben járnak. Bár fontos megjegyezni, hogy nem minden dió a fogyás barátja, ugyanis néhány igen gazdag zsírokban. Ugyanakkor sok fehérjét is tartalmaznak, az pedig ugye, segíti a testsúlycsökkenést.

(A fitneass.com cikke nyomán.)