Sopron, 2014. július 5. Lukács László énekes-basszusgitáros, a Tankcsapda együttes frontembere a zenekar koncertjén a soproni Volt Fesztivál harmadik napján, 2014. július 4-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Lukács fut, Kowalsky jógázik, Nagy Feró focizik.

Sokan még most is hisznek annak a hamis sztereotípiának, hogy a rockzenész csak iszik, drogozik és kedvenc sportja a semmittevés.
Tóth Attila, a Pokolgép énekeses Fotó: sther.hu

Számos példa bizonyítja, hogy ez többnyire egyáltalán nem így van, ma már minden valamirevaló színpadi ember tisztában van a testmozgás fontosságával.
A legnépszerűbb hazai rockzenekar, a Tankcsapda frontemberéről, Lukács Laciról sokan tudják, hogy rendszeresen fut, általában hetente négyszer, 10 kilométer körüli távokat nyom le az erdőben. A basszusgitáros-énekes számos félmaratoni távot teljesített már, legtöbbször jó barátjával, az exfutballista Dombi Tibivel az oldalán. Lukács többször is hangoztatta már, azontúl, hogy a hobbija a loholás, a munkája szerves részeként fogja fel a futást, ez segít neki abban, hogy végig tudjon tombolni egy két és fél órás TCS-fellépést. A zenész emellett hosszú évek évek óta vegetáriánus.
A Csapdában a gitáros, Sidi is rendszeresen tesz az egészségéért, a muzsikus bokszolni és kocogni szokott.

A Kowalsky meg a Vega főnöke, Kowalsky is elkötelezett híve mozgásnak. Mint vallja, nagyon fontos a rendszeres sport, mert ha a test rendben van, a lélek is jobban érzi magát. Kowa megszállottja a jógának, nem csak gyakorolja azt, hanem oktatói végzettsége is van.
A Vegában a basszer Jimmy izmos testalkata sem a szerencsének köszönhető, ő behatóan ismeri a konditermek világát.

Ha már a gyúrásnál tartunk! A Karthago zenekar ikonja, Szigeti Ferenc 66 évesen is rendszeresen súlyzózik, ennek is köszönhető, hogy nem fest tunya “nyuggerként” a pódiumon. Akin még jobban látszik, hogy a testépítés megszállottja, az a Pokolgép énekese, Tóth Attila. A 46 éves, musicalszínészként is ismert zenész nem csupán gyúr, de a diétát is keményen tartja, a bodys legenda, Lantos Johnny trenírozása mellett. Sőt, még az olyan megátalkodott rosszfiú, mint Ganxsta Zolee is konditeremben indítja a napját.

Köztudott, hogy vízilabdázó nemzet vagyunk, így a rockerek sem maradhatnak ki ebből a sportágból: a Sex Action basszusgitárosa, Miksa és a blues nagyöregje, Takács Tamás is rendszeresen medencébe csobban.

72 évesen is aktívan koncertezik a Beatricével Nagy Feró, az énekes ma is remek formában van és egy deka súlyfelesleg sincs rajta. Feró szerint ez a rendszeres kispályás focinak, és a mértékletes étkezésnek köszönhető.