Lehet, hogy nem helyesen fogyaszt bizonyos élelmiszereket? Az élelmiszerek helyes párosítása nemcsak energiát ad, hanem különleges egészségmegőrzési és kiegészítő gyógyhatást biztosít.

1. Csirkehús + gesztenye: vérszegénység ellen

A csirkehús vérképző funkciót is ellát, a gesztenye pedig ápolhatja a lépet. A csirkehús igen finom gesztenyével, de még fontosabb annak vérképző hatása. Az öreg tyúk húsa még hatásosabb a gesztenyével kiegészítve.

2. Kacsahús + jamgyökér: gyengélkedők számára

A kacsahús kiegészíti a yin-Energiát, illetve jó hatással van a köhögés megszüntetésére. A jamgyökérnek viszonylag erősebb a yint tápláló funkciója, a zsír csökkentése mellett nedvesíti a tüdőt is.

3. Szezámmag + hínár: öregedés ellen

A szezámmag javíthatja a vérkeringést és elősegítheti az anyagcserét, illetve csökkentheti a koleszterinszintet is. A hínár kiváló szerepet játszik a vér tisztításában és a tiroxin termelésében. Együtt fogyasztva még hatékonyabban szolgálja a szépségápolást és az öregedés lassítását.

4. Tofu + retek: emésztés elősegítéséhez

A tofu gazdag növényi fehérjében, ami emésztési zavart okozhat, akiknek gyenge a lépe vagy a gyomra. A retek kiválóan segíti az eszmésítést. Együtt elkészítve könnyű lesz a tápanyagok felszívódása.

5. Tojás + liliom: nyugtatja az idegeket

A liliom feloldja a köpetet és kiegészíti az Energiát. A tojás sárgája csökkentheti a tüzet és táplálhatja a yin-vért. Ha egyszerre fogyasztja őket, megtisztíthatja a szívet és megnyugtathatja az idegeket.

(Kínai Orvoslás és Terápia facebook-oldal)