Elege lett a Földnek az “emberből”, megrázza magát és megszabadul az élősködő fajunktól – A tudósok szerint óriási dolog van készülőben.

Szakemberek figyelmeztettek egy akár hónapokon, éveken, belül bekövetkező folyamatra. Tagadhatatlan, hogy a világon hatalmas változáson indultak meg. Ezeknek a változásoknak egy része még nem érzékelhető, de vannak olyan furcsaságok is, melyeket nap, mint nap tapasztalunk.

A Föld mindig is egy hatalmas organikus élőlény volt bizonyos szempontból, mely időnként megváltozik, néha olyan drasztikus mértékben, hogy aztán majdnem a teljes élővilág elpusztul rajta.

Ezek aztán tömeges fajkihalásokként vonulnak be a történelmi idővonalba.

A Föld történetében többször fordult már elő az, hogy az élővilág 90%-a elpusztult, vagy a populáció jelentősen leredukálódott. Volt, hogy aszteroida ütközött a Földnek, de volt olyan is, hogy maga a Föld volt a kataklizma gyújtózsinórja.

Ilyen volt például a perm időszakban bekövetkezett oxigén katasztrófa is, vagy a jégkorszakok, amikor szintén jelentős állat és növénypusztulás ment végbe.

Úgy tűnik, ez a jövőben is megismétlődhet a kutatók szerint. Méghozzá a nem is annyira távoli jövőben.

Egyes vizsgált folyamatok eredményei ugyanis azt mutatják, hogy a Földünkben több szinten változás indult be. A kőzetlemezek érdekes mozgásokat és eltolódásokat produkálnak, a bolygónk mágneses mezeje pedig gyengülni kezdett.

Ez utóbbi önmagában még nem tragikus, de pólusváltást eredményezhet, ami a teljes elektromos infrastruktúránkat tönkreteheti. Mindemellett beengedi időszakosan a Napból származó gyilkos ultraibolya sugárzást.

Sokak szerint a Föld ioinoszférája is módosult az elmúlt 50-60 évben.

Az ionoszféra és a kőzetlemezek közötti kapcsolatot ugyan még nem sikerült bizonyítani, de egyre több kutatás véli úgy, hogy ezek hatással vannak egymásra, és részben kapcsolatban állnak a titokzatos földrengés fényekkel, melyeket rendszerint Földrengések előtt néhány órával lehet látni a légkörben.

A tudósok szerint a földrengések szám az utóbbi tíz évben közel megháromszorozódott. Ez iszonyatosan meredek emelkedés, aminek jelenleg sem tudni a pontos okát, és mindenki csak találgat.

Az viszont tény, hogy tagadhatatlan, és bárki utána nézhet a különféle statisztikai hivatalok által közzétett adatok között.

A tudósok azt is megtudták, hogy egyre több a nagyobb erejű rengés, és ezek jóval pusztítóbbak, mint bármikor korábban. Sokan attól tartanak, hogy a jövőben egy hatalmas földrengéshullám söpörhet végig a bolygón, mely a Yellowstone Nemzeti Park alatt található szupervulkán kitörésével indul majd meg.

Egy ilyen esemény katasztrofális lenne, és nem csak Amerikát borítaná sötétségbe – a vulkanikus por miatt – hanem Európáig, de még Ausztráliáig is eljutna.

A kataklizmát követő hetekben az egész világra félhomály borulna, mivel a rengeteg földrengés, és utórengés, és a szupervulkán kitörése több milliárd tonna kőzetanyagot és port lökne ki az atmoszférába.

Ez pedig azt eredményezné, hogy hetek, hónapok alatt a növényvilág egy jelentős része elpusztulhatna, és bár regenerálódna a por szétoszlása után, erre hónapokra lesz szükség, addig pedig az állatvilágban is elkezd megindulni egy folyamat.

Lesznek emlősök, melyek egyszerűen éhen halnak, mivel a táplálékukat szolgáló növényevők és növények is elpusztulnak az éhezésben.

Az emberi mezgazdaság teljesen tönkremehet, ami a társadalmunkat is hatalmas éhínséggel fogja sújtani világszerte.

foldi-kataklizma-1-f7756219a9.jpg

Már ha lesz, ami megmarad belőle, mert városaink, és teljes infrastruktúránk romokban lesz a pusztító földrengések miatt.

Hogy mikor következik be egy ilyen? Egyáltalán, bekövetkezik-e?

A tudósok nem optimisták az ügyben. Szerintük az már egészen biztos, hogy végbe fog menni egy ilyen kataklizma, de a mikor kérdése nem egyértelmű. Lehetnek hónapok, évek, vagy akár évtizedek is hátra…

(www.vilagfigyelo.com)