Új AC/DC tribute banda a hazai porondon: ez a debreceni DC/79!

Akik szeretik a veretes, old school rockzenét, azok nyilván imádják az ausztrál AC/DC muzsikáját is. Mivel a 1973 decemberében, Sydney-ben alakult legendás csapat újabban különböző okok miatt mostanság igen passzív, talán még nagyobb öröm a dalaikat elcsípni élőben, mégha tribute zenekar előadásáról is van szó.
Idén februárban tűnt fel a hazai AC/DC-klónok között a debreceni DC79 zenekar, amely 2003-ban alakult Manchesterben, angol zenészek által.
2006 augusztusában egy magyar szólóénekes, Szedlják János, alias “Róka” csatlakozott hozzájuk, ettől kezdve a DC/79 kiteljesedett, és eléggé elismertté vált.
A srácok műsorukkal Anglia, Skócia, Írország és Izland városaiban turnéztak, majd 2007-ben Magyarországra is ellátogattak, ahol 7 napos turnéjukon 5 koncertet adtak a debreceni Lovardában és más klubokban, telt házzal.

2017-ben “Róka” hazaköltözött, és áthozta az együttes nevet, és az új debreceni tagokat alaposan kiválogatva, átalakította a zenekart.
Az új felállású DC/79-ben Szedlják János (Bon Scott) énekel, Simonyi László (Angus Young) szólóhitározik, Bartha Levente (Phill Rudd) dobol, Koperda Tamás (Cliff Williams) basszusozik és Szép Gábor (Malcolm Young) ritmusgitározik.
A brigád a múlt héten a híres böszörményi Traktorhúzó Fesztiválon húzta a talpalávalót egy kamion platóján, menet közben. Az igazi nagy durranásra azonban augusztus 18-án, szombaton 19.30-tól kerül sor a Debreceni Művelődési Központban (Kossuth utca 1.), ahol a csapat megidézi Bon Scott szellemét, ugyanis csak az 1980-ban elhunyt énekes fémjelezte érából való dalokat tűzték műsorukra, emellett egy az egyben felhangzanak az 1979-es párizsi AC/DC-koncert számai is.

A DC/79 ősszel turnéra indul, érdemes lesz őket megnézni, további infókért pedig rákacsintani a weblapjukra: www.dc79.net.

Fotó: Molnár Péter