Napról-napra öregedő bőrét, sokasodó ráncait és bőrhibáit látva egyre tehetetlenebbnek érzi magát? Az idő kerekét nem tudjuk visszafordítani, és korunkat sem tudjuk leadni, azonban külsőnket megfiatalíthatjuk. A smink és az öregedésgátló krémek nem elégségesek, a fontos változásoknak belül kell lezajlaniuk, és máris letagadhat húsz évet a korából!

Aranyat ér a kenyér aranyló héja

Amikor pirítóst eszik, mindig otthagyja a kemény héjat? Akkor pont a kenyér fiatalító részétől szabadul meg! A kenyér sülése közben keletkezik egyfajta nagyon erős antioxidáns, ami tejes egészében a kemény, ropogós héjban található. Tehát az aranyló pirítós héja nemcsak emésztésünket könnyíti, hanem az az öregedés ellen küzdő néma hős is. Legközelebb semmiképp se hagyja a tányérján!

A túlevés gyorsítja az öregedést

Testünkben a vér olyan, mint a fiatalság kútja. Ha megfelelő a véráramlás, arcbőrünk üde, belső szerveink egészségesek, és méregtelenítő rendszerünk teljes hatásfokkal üzemel. Ha tehát kicsit hosszabb ideig meg szeretnénk őrizni testünk fiatalságát, figyeljünk oda: egy étkezés során se együnk túl sokat! Ha több, mint 70%-ig tele esszük magunkat, a testben található vér nagy része az emésztőszervekbe áramlik. Ha ez hosszú ideig fennáll, bőrünk vérellátása csökken, ami gyorsabb öregedést eredményez. Ez nemcsak a bőrre igaz, más szervek is gyorsabban öregedhetnek a vér hiányától.

Nori tengeri alga

Egy kis lapkányi szárított tengeri algában szinte minden vitamin megtalálható, így az öregedés elleni ételek bajnokának tekinthető. A nori tengeri algában még rengeteg ásványi anyag is van, így ez a legegészségesebb, az öregedés ellen leginkább védő    nassolni valók egyike.

Uborka

Az uborka rengeteg cukorfélét, aminosavakat és vitaminokat tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi test egészséges növekedéséhez és működéséhez. A bőr és az izmok számára bőséges tápanyagokkal szolgál, és hatékonyan véd a bőr öregedése ellen, gátolva a ráncok kialakulását.

Fekete fafül gomba

A fekete fafül gomba az emésztő csatorna megfiatalításának élmunkása. A benne található növényi kolloid nagyon erős szivacs módjára magába szívja az emésztőcsatornában maradt, az egészségre káros anyagokat, majd ezeket összegyűjtve ürül ki a szervezetből. A beleken kívül még a vért is megtisztítja.

Ha étkezés által szeretnénk küzdeni az öregedés ellen és megóvni fiatalságunkat, nemcsak azt kell figyelnünk, hogy mit eszünk, hanem azt is, hogy hogyan eszünk.

1. Együnk kevesebb zsírt: a halak, a tenger gyümölcsei és a szárnyasok legyenek elsődleges húsforrásaink, együnk kevesebb disznó-, marha- és bárányhúst. Ezen kívül a fehér cukor kiváltása mézzel vagy gyümölcscukorral, szintén jó módszer.

2. Kevesebb só, több kálium: Együnk sok banánt és tengeri ételt, amelyekben sok a kálium. A nori tengeri algához hasonló, természetesen sós alapanyagokkal váltsuk ki a sózást.

3. Ne, vagy csak kevés finomított ételt együnk: egyre több a feldolgozott élelmiszer, egyre kevesebb értékes tápanyaggal. Ez nem használ az öregedés ellen.

4. Együnk több nyers ételt: Persze nem a mindennapi nyers hal evésre buzdítunk. A tisztaságra figyelve együnk minél több nyers zöldséget és gyümölcsöt, hiszen azokból a főzés során sok értékes tápanyag eltűnik.

Forrás: Kínai Orvoslás és Terápia