Jason Momoát elnézve, nehezen hiszi el az ember, hogy a Trónok harca és az Aquaman sztárja gyűlöli az edzőtermeket. Akkor minek köszönheti bámulatos izmait? Nos, nem csak a kedvenc sörének.

Igyál Guinnesst és ne menj edzőterembe! A jelenleg Budapesten forgató Jason Momoának ez a mottója. A színész kőkemény izomzatát – a Trónok harca másik nagy testű színészével, Hafþór Júlíus Björnssonnalellentétben – nemcsak a súlyok emelgetésével érte el. Momoa egy-egy szerep kedvéért ugyan hajlandó néhány órát eltölteni konditeremben, de sokkal jobban szereti a szabadidős sportokat. Az úszás és a futás azonban nem tartozik a kedvencei közé, annak ellenére sem, hogy a Baywatch egyik vízimentője volt.

Jason Momoa a Trónok harca és az Aquaman sztárja /Fotó: AFP

– Az úszás unalmas, olyan, mintha egy futópadon lennék – nyilatkozta Momoa.

A 39 éves amerikai színész sokkal inkább szeret bokszolni, szörfözni és nagy szerelmese a falmászásnak, hegymászásnak, annak ellenére, hogy tériszonya van.

– Valóban félek a magasságtól. Szóval a hegymászás nekem a félelem leküzdéséről is szól – mondta Momoa, aki több falmászós videót is töltött már fel közösségi oldalára. – Csak a lábujjaddal és a körmeiddel tartod magad szinte. 110 kiló vagyok, szóval nagyon ott kell lenni fejben, hogy megtartsam a súlyomat.

Momoa szabadidős sportokkal edzi testét /Fotó: AFP

Momoa az étkezést is lazábban veszi. Ha a felesége bolognai spagettit készít vacsorára, akkor boldogan megeszi, legfeljebb másnap többet edz. Persze amikor az Aquaman forgatására készült, akkor fehérjedús ételeket, és zöldséget evett. A szénhidrátforrása pedig a kedvenc söre volt.

– A sörrel vittem be a kalóriát. Ám sajnos idővel csökkentenünk kellett az adagot – mondta Momoa, aki a budapesti ittléte alatt is bejelentkezett már sörözőből.

(csupasport.hu)