Az Egyesült Államokban megrendezett Nemzetközi Plank Maraton női győztese Dana Glowacka lett, aki négy órán és húsz percen keresztül tartotta ki a pózt. Az eredmény hivatalos, de a rekordot még hitelesíteni kell, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe. Dana rengeteget jógázik és fitnesz edzésekre jár, de mentálisan is fel kellett készülni a versenyre. Íme egy videó a hölgyről, ami 4 óra 12 percnél készült.

MIRE JÓ A PLANK?

Plank pozícióban az egész teste dolgozik, minden izma megfeszül. Különösen fontos, ha a törzsizmainkat szeretnénk erősíteni. A pozícióban meg kell tartania magát egy bizonyos ideig az alkarjaira támaszkodva, így megdolgoztatja a törzsizmait, farizmait és a combhajlítóját. A planket kezdők, akár 20 másodperccel is kezdhetik, idővel pedig javasolt 10 másodpercekkel emelni az időt.

Dana negyvennyolc éves, és érdemes követni az Instáját, ahol rendszeresen bepillantást enged abba, hogyan készül fel ezekre a versenyekre. A rekordja alatt vagy zenét hallgatott, vagy beszélgetett a segítőivel. A korábbi rekordot Maria Kalimera tartotta. Az ő eredménye három óra és harmincegy másodperc volt.

(dietaesfitnesz.hu)