TUDOD, HOGY MI A LEGNAGYOBB PROBLÉMA VELED?

 

Nem az, hogy túlsúllyal rendelkezel, nem vagy elégedett önmagaddal vagy egyszerűen nem élsz egészséges életet! A gond forrása az, hogy képtelen vagy változtatni! Úgy érzed, hogy feletted már eljárt az idő, túl öreg vagy ahhoz, hogy 40 év felett életmódot válts! Ez a legrosszabb hozzáállás, egész egyszerűen lemondasz magadról! Szeretném, ha felismernéd végre a tényt, hogy nem szabad elhagynod magad!.

KELL-E SZEMÉLYI EDZŐ?

 

Az edző ugyanolyan fontos, mint a fiataloknál: de míg a 20-30 éveseknél főleg a fegyelmezett edzés miatt, addig a 40 körülieknél azért, mert a test nem tolerál annyi hibát, ami komoly sérülésekhez vezethet.

 

Rengeteg szabálytalanul kivitelezett gyakorlatot látok munkám közben – és sokszor azt sem tudom.. hová kapjam a fejem!?

 

Ezek az “önálló” személyek, ha azonnal nem is tapasztalják, de több kárt tesznek, mint hasznot. Erről egy későbbi cikkben bővebben kitérek majd..

 

A LEGHATÉKONYABBAK EDZÉSFORMA

 

▪️Lehet meglepően hangzik, de bármilyen sportot is űzöl.. futás, zumba, pilates..
A leghatékonyabb edzésforma az erőnléti – és súlyzós edzések beiktatása!

 

Miért?

 

▪️Izomnövekedést idéz elő
▪️Csökkenti a csontritkulás kockázatát
▪️Enyhíti a klimax/menopauza tüneteit

Számos pozitív hatása ismert:

 

▪️ erősíti az immunrendszert
▪️ növeli a szív- és keringési rendszer teljesítőképességét
▪️ gazdaságosabbá teszi a test működését

 

Ezen kívül nagyon fontos, hogy az idő előrehaladtával segít fenntartani az életminőségünket, lassítja a szervezet természetes leépülését. Éppen ezért az élethosszig tartó aktív élet nemcsak a fitt külsőn látszik meg, de az egészségünkre is rendkívül pozitívan hat.

 

Egyesek azt hiszik, hogy már túlságosan kijöttek a gyakorlatból, betegek vagy fáradtak, ezért keresnek egy jó kifogást, hogy elkerülhessék a fárasztó mozgást. Mások úgy vélik, csökkenteniük kell a testmozgás intenzitását, mondván, ne képzelje senki 40 felett, hogy ugyanazt megengedheti magának, mint 20-30 évvel korábban. De tévednek. Az igazi veszélyt az egészségre az jelenti, ha egyáltalán nem mozognak.

 

A testmozgás ugyanolyan jó lehet, mint a gyógyszerek.. hozzá lehetne adni a vényköteles gyógyszerekkel végzett kezelésekhez.

 

Szerző: Nagy Sándor – Személyi Edző