A Testszépítés Ibivel Facebook-oldal egyik hasznos tanácsát közöljük ezúttal, a makacs vádli megedzésére.

Tippek a makacs vádli edzésére:

Ha elég mazochista vagy, no meg szeretnél egy kis színt, vérbőséget és izomlázat vinni a vádlid életébe, akkor fűszerezd meg az edzését ezzel a manőverrel! Bárhol, bármikor lesújthatsz rá, hiszen eszköz sem szükséges a kivitelezéséhez!

A kiindulás:

A gyakorlat rendkívül egyszerű. Keress egy olyan stabil felületet, akár egy falat, amire rá tudsz nehezedni. Támaszkodj neki úgy, hogy a sarkadat a földről elemelve a tested egyenes marad és nagyjából 45 fokos szöget zár be a talajjal.

A végrehajtás:

Állj fél lábra, mondjuk a jobbra, majd végezz 30 teljes ismétlést úgy, hogy nem teszed le egyszer sem a sarkad a földre. Ha megvan csere, irány a bal oldal. Ha letudtad itt is az ismétlésszámot, akkor pihenő nélkül jöhet ismét a jobb láb, de most csak 25 ismétlés. Majd a bal. Ez mehet tovább. A következő menetben már csak 20 lesz az ismétlésszám. Nem kapkodunk, csak szépen kontrolláltan. Semmi rugózás. Csak izomból, Te és a vádlid! Érzed, ég, fáj. Pihenő soha sincs! Bánod hogy kipróbáltad, mi?

De most már nincs visszaút, végigtoljuk. Ha megvolt mind a két lábra a 20 ismétlés, akkor jöhet a 15. A lényeg, hogy a gyakorlat alatt egyszer sem teszed le a sarkad! Talán elértél a 10-hez. Itt állj rá mind a két lábadra (hurrá…) és fejeld meg 10 olyan ismétléssel, ahol a felső holtpontban kitartod a mozdulatot 10 másodpercig.

Akinek ezek után még maradt vádlija, adhat ráadásnak egy 30-as extra löketet: mind a két lábra állva, csak a felső mozgástartományt kihasználva piciket pumpálj rá az izomra!

Kiegészítő tudnivalók:

A technika csak akkor lesz hatásos, ha szabályos és teljes ismétléseket végzel. Semmi rugózás és részismétlés. (Kivéve ugye a végén…) És persze ahogy írtam: alap, hogy a sarok az ismétlések közben egyszer sem érinti a talajt!

Aki már nagyon profin nyomja, az felkaphat egy kézi súlyt is a vállára, de akár a magasabb ismétlésszámokkal is kacérkodhat…például egy 50-40-30-stb. sorozat igen csak emlékezetes lesz…pláne másnap.

Zárásképp megemlítem, mert nem lehet elégszer fejbe vésni: a nyújtás. Az edzés végeztével oly gyakran elhanyagolt pillanatok…

Javaslom, hogy az edzés végén soha ne lógd el! Pláne a vádli esetén, ahol az izompólya az egyik legfeszesebb és legerősebb. Tehát minden vádlizás vége legyen egy 3×20-30 másodperces statikus nyújtással záruló szeánsz. Hidd el, a sok elsumákolt nyújtás az izomnövekedést fogja hátráltatni, ezáltal még több bosszúságot és frusztrációt okozva Neked…!!!

Forrás:
https://www.facebook.com/TestszepitesIbivel/posts/2463476563733353?__tn__=K-R