James Hetfield, a világhírű metalbanda, a Metallica gitáros-énekese nem gyakran szokott interjút adni. A Kerrang! magazin most összegyűjtött néhány témát, amiről a frontember megfogalmazta sajátos gondolatait.
– vallás: “mindig is érdekelt a vallás. Hiszek abban, hogy létezik valamilyen felsőbb erő és minden okkal történik. Megnyugtató az a tudat, hogy igazából valaki más irányít mindent. Így is túl sokáig képzeltem magam Istennek, pedig nagyon nem lennék alkalmas a feladatra.”
– Metallica: “sokan rocksztároknak tartanak minket, de valójában semmivel sem vagyunk többek, mint bárki más, aki megír akár egyetlen dalt is. Annyi a különbség, hogy mi kézben tartjuk a dolgainkat. A Metallica jelenti az egész világot számomra és ez nem is fog változni. A mindenkori páromnak is el kell fogadnia, hogy a Metallica a feleségem. Sok mindennek hívtak már minket az évek során és engem egyik sem zavar. Heavy metal banda vagyunk, de játszunk rockot, balladákat és Black Sabbath-féle lassú dalokat is, úgyhogy nem érdekel, ki mit mond rólunk.”
– ital és a józanság: “csodálatos érzés volt, amikor rájöttem, hogy nincs szükségem a piára és nem muszáj aszerint szerveznem a napjaimat, hogy éppen mikor vagyok másnapos. 19 éves voltam, amikor a Metallica tagja lettem és nyilván az egy nagyon intenzív időszak volt. Az ember annyi idősen nem mindig hoz jó döntéseket és könnyen függővé is válik. Így volt ez velem is, de a rehab sok mindenre megtanított.”
– emberi természet: “túl sok ember van ezen a bolygón és túl kevés élővilág, amit ráadásul egyre jobban pusztítunk és ezért nagyon utálom az emberiséget. Az állatok nem hazudnak egymásnak és nem szemétkednek, mégis ők szívják meg.”
– önkép: “megtanultam, hogy mindig önmagunknak kell lennünk, mert azt vonzzuk be, ami belőlünk is árad. Ha azt mutatom, hogy önfejű vagyok és sosem kötök kompromisszumokat, a rajongók mindig ezt is várják majd el tőlem és ők is így fognak viselkedni. Úgy kell élnem az életemet, hogy igazán önmagam lehessek.”
– vadászat: “a vadászat nagyszerű dolog. Az már önmagában jó, hogy távol lehetek az emberektől és a város zajától, ráadásul az egész olyan, mint egy sakkjátszma: az állatok területén vagyok és csak akkor nyerhetek, ha sikerül okosabbnak lennem náluk. Gyakran órák telnek el várakozással, de így is nagyon izgalmas az egész.”
– interjúk: “rólam biztos sosem születik majd 10 oldalas cikk. Mindenki halálra unná magát rajta.”
Igaza van?