Arnold Schwarzenegger tisztán elektromos közlekedési módot szervezett Greta Thunbergnek, aki az ENSZ múlt heti New York-i klímacsúcsán való részvétele után a következő egy hónapban több helyszínen is beszédet mond az Egyesült Államokban és Kanadában.

A hírt a volt kaliforniai kormányzó szóvivője erősítette meg a Car and Driver magazinnak, aki elmondta, hogy a korábbi találgatásokkal ellentétben Schwarzenegger nem a saját, a Kreisel Electric által villanyossá alakított Hummer H1-et adta kölcsön a 16 éves svéd klímaaktivistának, hanem egy Tesla Model 3-ast szerzett a lány utazásához.

Schwarzenegger Teslával segíti Greta Thunberget Fotó: Twitter

 

A világhírű színész és testépítő segítsége nem véletlen, hiszen ő maga is komoly figyelmet fordít a klímavédelemre. A közös cél először idén májusban hozta őket össze Bécsben, ami után Schwarzenegger bevallotta, hogy a találkozó akkora benyomást tett rá, hogy felajánlotta a világ vezetőit keményen támadó aktivista számára, hogy ha bármire szüksége lesz, keresse meg nyugodtan. Greta Thunberg pedig nem is hagyta kárba veszni az ajánlatot, így most egy Teslában, nulla helyi kibocsátás mellett utazhatja körbe a kontinenst.

(elobolygonk.hu)