A hétvégi rock and roll életmód mellett simán megfér a súlyzózás a rapformáció tagjainál.

Legutóbb a debreceni Roncsbárban adott erőtől duzzadó bulit a Ganxsta Zolee és a Kartel formáció, a rapperek a 25 éves jubileumi koncertsorozatuk egyik állomásaként vették birtokba a telt házas cívisvárosi szórakozóhelyet. Az erőtől duzzadó jelző nem csak a dalokra és a buli hangulatára igaz, hanem a muzsikusokra is, akik fáradhatatlanul nyomták a klasszikus dalokat. Különösen igaz volt ez a banda gitárosára, Takács Vilkóra, aki a gitártémákat folyamatos mozgással, ugrálással és fejrázással adta elő.

Takács Vilkó (fotó: facebook)

Az Egészségedre.net a húrnyűvőt a sporttal való kapcsolatáról faggatta a buli után.
Elsőként arra voltunk kíváncsiak, a karanténos, koncertmentes időszakban hogyan oldotta meg a rendszeres mozgást otthonában.

– Eleinte teljesen befordultam, hogy mi lesz így velünk, hiszen Zoli is (a banda névadó frontembere – a szerk.) és én is rendszeres látogatói vagyunk a konditermeknek, úgyhogy amennyire lehetett, igyekeztem az otthon adta lehetőségekből táplálkozva foglalkozni magammal. Sajnos teljesen nem lehetett változatossá tenni az edzéseket, de azért csináltam egy komolyabb fekvőtámasz-kihívást, illetve végigtoltam egy 60 napos hasizom-tréninget is. Aztán ahogy lazultak a szabályok, egyből bringára pattantam, amiről azóta sem lehet leszedni – fogalmazott a zenész, aki egyetértett velünk abban, hogy az előadóknak a színpadon illik megfelelni egy bizonyos fizikai és esztétikai követelménynek.
– Maximálisan így van, hiszen a színpadon az ember több száz vagy adott esetben több ezer ember szemének kereszttüzében áll, úgyhogy én feltétlenül fontosnak érzem, hogy a lehető legjobb formáját hozza egy zenész a zenélés mellett is. Amióta kinyitottak a termek, minimum heti négyszer lejárok, illetve az említett bringázás is megmaradt. Futni sajnos nem annyira szeretek, bár tudom, hogy egy fokkal hatékonyabb tud lenni – magyarázta Vilkó.

Ganxsta Zolee (fotó: Molnár Péter)

Mint kiderült, ő és Ganxsta Zolee is használ táplálékkiegészítőket a sportoláshoz.
– Persze, semmi extra dologra nem kell gondolni, nem vagyunk megszállott szerezők – nevette el magát. – A fehérje alapvető szükséglet, én azt preferálom, illetve a komolyabb edzésciklus elején szoktam használni kreatint, BCAA-t. A vitaminokból viszont nem engedek, azokat rendszeresen tolom, akárcsak a magnéziumot, kalciumot. Ezek nélkül szerintem egyáltalán nem szabadna komolyabban edzegetni – mondta a gitáros, aki a tévében nem nagyon követi a sporteseményeket.

– Zolival ellentétben engem nem kötnek le annyira a közvetítések. Nyilván ha van egy fontosabb döntő, vagy éppen olimpia van a porondon, akkor megdobban a szívem a honfitársaink minél jobb szerepléséért, de nálam ez ennyiben ki is merül. A gitárfutamokon viszont mindig részt veszek, haha!
(TN)

Borítókép: Takács Vilkó (https://www.facebook.com/takacsvilko/)