A rizsfeherje.hu megmutatta, hogy melyik is az első számú legrosszabb étel, amit csak ehetsz, azaz amit mindenképp kerülnöd kell, ha ügyelsz az alakodra.

Melyik is lehet az? Talán a csokis muffin? A sült krumpli majonézzel? A kukoricasziruppal dúsított cukros üdítő? A nutellával töltött fánk, extra csoki szósszal? Hm… az biztos, hogy ezek is a „legrosszabbak” között vannak, tele felesleges, rossz szénhidrátokkal, üres kalóriával és még rossz zsírokkal is, ami a legrosszabb kombináció (zsír és szénhidrát egyszerre), de a helyes megfejtés, az első számú, legrosszabb étel meghatározása ennél összetettebb.

Az első számú, legrosszabb étel, amit csak ehetsz, az bármelyik kerülendő, hízlaló étel, aminek az evését nem bírod abbahagyni. Gondold csak át még egyszer: olyan étel, amiből tudod, hogy nem fogsz csak egyet enni, amit ha meglátsz, nem bírsz ellenállni neki, és akármilyen bűntudatod is lesz utána, addig eszed, amíg csak van belőle. Ha úgy adódik, addig tömöd magadba, amíg betegre nem zabáltad magad vele.
Van, akinek a csokis keksz, vagy a csipsz, van, akinek a jégkrém, vagy épp a nutella, de sajnos igen keveseknél jelentkezik evési kényszer egy kígyóuborka vagy brokkoli láttán (pedig ezekből akár degeszre is zabálhatnád magad).

A megoldás kulcsa – a laposabb has, a jobb forma eléréséhez és megtartásához – abban rejlik, hogy először is azonosítsd azt az ételt (vagy ételeket), mely számodra a legrosszabb, melyről tudod, hogy nem tudsz ellenállni neki, ha meglátod. Ha pedig megvan, hogy melyik is ez, akkor tartsd távol az otthonodtól, munkahelyedtől, azaz magadtól. Ne tarts belőle otthon semennyit sem! Így amikor este kinyitod a szekrényt, nem lesz majd probléma a lemondás, hisz ha megkívánnád, akkor se tudsz enni belőle.

Akár hiszed, akár nem, ez az egyszerű jó tanács több ezer, felesleges kalóriától tud megmenteni heti szinten. Úgyhogy írd össze a számodra legrosszabb, három nassolnivalót és szabadulj meg tőlük most!

Mit tehetsz még?

Soha ne menj éhesen vásárolni, mert sokkal több és rosszabb ételt veszel majd. Az édességes polcokat pedig eleve kerüld el.

Ne éheztesd magad, mert minél éhesebb vagy, annál nagyobb valószínűséggel nyúlsz majd a rossz szénhidrátok után. Egyél naponta négy-ötször, a lényeg sokkal inkább az, hogy mit eszel, nem pedig az, hogy mennyit.

Édesség helyett igyál egy pohár citromos vizet, mert utána sokkal kevésbé kívánod majd az édeset.

Minden étkezés mellé fogyassz fehérjét, mert így kisebb lesz a vércukorszint-emelkedés és a zsírosodás. A fehérje amúgy is hasznos, mert azon kívül, hogy létszükséglet a szervezet számára, az emésztése extra kalóriákat igényel.

Ha ettél is „egy kevés” rossz szénhidrátot, igyál mellé egy természetes fehérjeturmixot. A bevitt kalóriáktól persze nem szabadít meg (mivel egyik fehérjepor sem fogyasztószer), de némi kárenyhítésre alkalmas és legalább viszel be hasznos tápanyagot is.
Nos, neked melyik a három legrosszabb étel?
(riszfeherje.hu)