A vitalzone.hu készített egy összeállítást, mi a horoszkópunk szerint leginkább nekünk való sportág. Érdekes dolgokat tartalmaz.

Kos

Sajnos a kos jegyben szülöttekre igaz az, hogy nagy nehezen ráveszik magukat arra, hogy sportoljanak, akkor szinte megállíthatatlanok, azonban nem túl kitartók. Ezért számodra az olyan sport tevékenységek jelentik a tökéletes megoldást, amik változatosak, és ezért nem tudod hamar megunni őket. Ilyen típusú mozgás lehetnek a köredzések, melyeknél gyorsan változnak a feladatok, ezért nem fogod megunni ezt a fajta testmozgást. Próbáld ki, és légy egészséges segítségével.

Bika

Jellemzően a Bika jegyben születtek nem azok a feladós típusok. Nehéz olyan elfoglaltságot találnod, amibe beletörik a bicskád, de akkor is a végsőkig harcolsz, ezért érdemes olyan mozgásformát választanod, ami hosszú távra tervez, mert te biztosan végig fogod tudni csinálni. Például egy maraton lefutás, és az arra való felkészülés igazán neked való feladat lesz, ezért már most kezdj is bele, és az egészséged garantált.

Ikrek

Nem kifejezetten szereted azokat a sportokat, amik nem fejlesztenek szellemileg is. Számodra a kikapcsolódás azt jelenti, hogy a tested, és a szellemed is egyaránt dolgozik. Nem szereted a bambulós feladatokat, viszont annál jobban szereted, ha taktikázhatsz. Ezért a neked való sport a tenisz, ahol mindkét területet rendesen megdolgoztathatod.

Rák

Mivel az élet összes területén a gyakorlatiasság jellemez, ez nem lehet másképp a sportokban sem. Olyan sport számodra a tökéletes, ami amellett, hogy megmozgat még hasznos is, így a biciklizés számodra a legjobb választás.

 

Oroszlán

Mivel te egy olyan típusú ember, vagy aki szeret a középpontban lenni, és leginkább társaságban érzed jól magad ezért neked a csoportos labdajátékok fognak majd a legjobban tetszeni. A közeli iskolák gyakran szerveznek felnőtteknek is sport órákat, ezért ne habozz, és jelentkezz az egyikre, ráadásul új barátságokat is köthetsz sport közben.

Szűz

A természet közelében érzed a legjobban magad, imádsz kár egyedül is belevágni egy túrába, ezért a gyors gyaloglás lesz a te sportod. Tanuld meg az alapokat, és a popsidra is nagyon jó hatással lesz ez a fajta sport. Fedezz fel új útvonalakat, hiszen neked ez megy a legjobban.

Mérleg

Fontos számodra a kiegyensúlyozottság, és bár nem akarsz nagy látványos izmokat, de rosszul érzed magad, ha elhanyagolt a tested. Számodra a legjobb választás a hajlékonyságot igénylő sportok, mint a versenytánc, ahol a művészi vénád is megmutathatja magát.

 

Skorpió

Szereted belevetni magad a dolgok közepébe, de sajnos sokszor annyi dolgod van, hogy egyszerűen nincs időd a hosszabb edzésekre. A planking gyakorlatokkal gyorsan elérheted a számodra megfelelő eredményt, ráadásul nem fogsz unatkozni sem közben, ami pedig nálad nagy veszélye a sportok abbahagyásának.

Nyilas

A lét elemed az extrém sportok, és semmilyen meredek lejtő nem riaszthat el. Sajnos a mindennapokban nem feltétlen élvezheted ki ezeknek az extrém sportoknak az előnyeit, de van megoldás. Szerencsére már nagyon sok helyen alkalmad lehet kipróbálni a falmászást, de ha nem mozgatta meg eléggé a fantáziádat ez a sport, akkor tökéletes lehet számodra a gördeszkázás is.

Bak

Számodra a legjobb választás az otthon is elvégezhető fitness edzések, hiszen sokszor sem időd sem kedved nincs az emberek közé menni, így a társas sportok többsége nálad kiesett. Nem kell aggódnod, nagyon jól fogsz szórakozni az otthoni edzéseken is, de ezek legalább mindenképpen beleférnek majd az idődbe.

Vízöntő

A Pilates a kedvenced lesz, hiszen számodra nem csak a testedzés fontos, hanem a lelked edzése is. Egy ilyen edzés során jobban megismerheted magad, és sokat elmélkedhetsz az élet nagy dolgain. A stresszes munkád miatt kifejezetten ajánljuk számodra ezt a kitűnő sport tevékenységet.

Halak

Te csak a vízben érzed igazán jól magad, ezért nem is választhatnál mást, mint az úszást fő mozgás tevékenységednek. A víz szeretetet miatt akár még versenyeken is elindulhatsz, ezért ha teheted, legalább hetente egyszer látogass el egy uszodába, és élvezd ki a sport előnyeit.

Forrás: vitalzone.hu