Egy perc játék sem kellett Cristiano Ronaldónak ahhoz, hogy egy nap alatt több mint ötvenmillió eurós forgalmat generáljon a Juventus játékosaként.

Mint arról korábban beszámoltunk, a portugál szupersztár 112 millió euróért igazolt a Real Madridtól Torinóba – olvasható az m4sport.hu oldalon. A Zebráknál hétfőn mutatták be hivatalosan, a Business Insider pedig úgy tudja, hogy 24 óra alatt 520 ezer, Cristiano Ronaldo nevét viselő Juve-mezt adtak el. Az amerikai üzleti lap számításai szerint ez 62,4 millió dollár (körülbelül 53,8 millió euró) bevételt jelent a szerelés gyártójának, ebből pedig a klub 10-15 százalékban részesülhet.

A Juventus ugyanakkor nemcsak a mezek értékesítése után gazdagodott CR7-nek köszönhetően, a klub részvényei ugyanis az átigazolás hírére csaknem 40 százalékkal drágultak, a közösségi médiában pedig egy nap alatt másfél millió új követőt szerzett a csapat.

A Business Insider megjegyzi, hogy Ronaldo úgy fogalmazott, szeretné magasabb szintre emelni a Juventust, ezt pedig úgy tűnik, már az első labdaérintése előtt sikerült megtennie.

(m4sport.hu)