Az étkezés utáni félóra az egészségmegőrzés aranyidőszaka.

Mindenkinek naponta háromszor kellene úgymond főétkezni. Sokan nagyon vigyáznak erre a három étkezésre, mindig arra törekednek, hogy egészséges ételeket egyenek. Igazából az egészséges élet nem csak a három étkezés során felszívódott tápanyagokból áll. Ha ügyesen kihasználjuk az étkezés utáni félórát, akkor kevesebb fáradtsággal jobb egészségmegőrzési eredményt érünk el.

A reggeli utáni félórában:

Ne siessünk edzésre, nehogy megzavarjuk az emésztést.
Kézzel lehet masszírozni a térdet, ami akadálymentessé teszi a gyomor-meridiánt. Ez a mozdulat igen jó egészségmegőrzési módszer, amely a fagyos télben elűzi a hideget, megvédi a térdet.

Az ebéd utáni félórában:

Az ebéd utáni félóra kulcsfontosságú időszaka a testi és lelki állapot helyreállításának. Ahogy a szólás tartja, ha délben nem sziesztázunk, akkor délután megőrülünk. A kutatásokból kiderült, hogy az ebéd utáni szundikálás enyhíti a nyomást, javítja a memóriát. Alig több mint tíz perc is hatásos.
Ha nincs feltétel az alváshoz, akkor tanácsos kinyújtani a végtagokat és néhány mély lélegzetet venni, hogy ellazítsuk a feszült testet.

A vacsora utáni félórában:

Ne siessünk edzésre. Fürdeni sem szabad, hiszen az csak növeli a véráramlást a test felületén, így kevesebb vér folyik a gyomorban és belekben, és gyengül az emésztés.
Ebben az időszakban lehet házimunkát végezni, például mosni és rendet csinálni a szobában. Így kicsit mozoghatunk, és nem terheljük az emésztőszerveket.