Napjainkban hatalmas népszerűségnek örvend a futás, csak Magyarországon több tízezren futnak rendszeresen. Nem is csoda, hisz bárhol, bármikor végezhető, és bármilyen sport mellé is kiváló kiegészítő. Ha te is futsz, azt jól teszed. Átmozgatja az egész tested, erősíti a keringésed, jobban bírod majd a napi terhelést is otthon vagy a munkában. Ha ráérzel az ízére, egyre többet és egyre gyorsabban futsz majd, egyre többet követelsz meg a testedtől.

Ha viszont emellett nem gondoskodsz a tápanyagok – köztük a nélkülözhetetlen fehérje – pótlásáról, akkor azt bizony rosszul teszed. Egy hosszabb futás legalább annyira megterheli izmaidat, mint egy súlyzós edzés!

Az izmod nem tudja, hogy épp súlyzókkal vagy a saját súlyoddal terheled-e. Ha nem figyelsz a fehérjefogyasztásra, a vége izomvesztés és teljesítménycsökkenés lesz. Egy kiadós futás után a legfontosabb, hogy fogyassz egészséges, könnyen emészthető fehérjét, amellett, hogy a szénhidrát visszatöltésre is figyelsz.

A barnarizs-fehérje számtalan előnye közül az egyik, hogy sokkal könnyebben emészthető, mint pl. a tejsavó, így ha pl. futás előtt iszod (egy-két vagy akárcsak fél órával), akkor sem telít el, nem lassít le, nem kavarodik majd fel a gyomrod, viszont a terhelés során értékes aminosavakkal látja el izmaid. Ez különösen fontos, ha éhgyomorra futsz, mondjuk reggel, felkelés után, vagy pedig vacsora előtt, több órával ebéd után. Az éhgyomorra történő kardio edzés jól tud működni, de ilyenkor is fontos, hogy ne legyen teljesen üres a gyomrod, legalább az értékes aminosavakat, azaz fehérjét vigyél be mozgás előtt.

(rizsfeherje.hu)