A Cutler Gym hatodik születésnapjának az állatok is örülhettek.

A Puli Állatvédő Egyesületnek szervezett gyűjtést a Cutler Gym két meghatározó alakja: Bohos Kornél és Kathi Béla. A kultikus debreceni edzőterem október közepén ünnepelte hatodik születésnapját, s erre az alkalomra nem csak olyan kiváló bodybuilderek jöttek el a cívisvárosba, mint Tóth Dani, Vörös Zoli vagy a nemrég a Mr. Olympián járt szupersztár, Salamon Dia, de a cutleresek ajándékot is adtak – az állatoknak.

Salamon Dia (Fotó: Egészségedre.net)

Jobb adni
– Két héten át gyűjtöttünk állateledelt a Pulinak, valahogy rögtön kézenfekvő volt, hogy a szülinapot így is megünnepeljük – mondta az Egészségedre.netnek Bohos Kornél, világbajnoki ezüstérmes testépítő. – Többnyire már csak úgy vállalok el bármilyen szereplést, hogy mellette gyűjtünk az állatoknak, ez egyfajta küldetés lett számomra. A Cutlerben nagyjából tíz mázsa kutya- és macskakaja gyűlt össze. Úgy érzem, Debrecen, a terembe járók kitettek magukért, ekkora mennyiséget még sehol az országban nem tudtunk felhalmozni. Béla azt mondta, baromi keményen vetettem bele magam a gyűjtésbe. Pedig nem, csak ezt másképp én nem tudnám csinálni – fogalmazott Kornél.

De vajon honnan ered az állatok sorsa iránti érzékenység a sportolónál?
– A barátnőmmel cicások vagyunk, igyekszünk a gazdátlan macskák sorsát egyengetni. A kedvesem már régóta állatbarát és lelkes állatmentő, ebből a szempontól teljesen megváltoztatta a családomat, úgyhogy azóta mindenki állatbarát nálunk. Emlékszem, amikor gyerek voltam, a felnőttek mondták, hogy jobb adni, mint kapni. Akkor ebben nem hittem még. Negyvenévesen eljutottam oda, hogy úgy érzem, tényleg jobb adni. Nem csupán az állatok a fontosak nekünk, korábban például gyűjtöttünk a Heim Pál Gyermekkórháznak is. A lényeg, hogy azokon segítsünk, akik nem tehetnek a sorsukról. Hiszen a gyermekek és az állatok is a felnőttek kénye-kedvére vannak kiszolgáltatva – jelentette ki Bohos Kornél, aki mára végképp felhagyott a versenyszerű testépítéssel.

Kathi Béla (Fotó: Egészségedre.net)

– Többet nem indulok el, inkább azt az energiát másra fordítom, amit eddig a pályafutásom kívánt. Persze, az sem volt haszontalan, mert ahhoz, hogy ehhez hasonló kezdeményezéseket tudjak szervezni, le kellett valamit tennem az asztalra. Úgy vélem, hiába állnék a színpadra újra, a nevemet már nem tudnám öregbíteni. Most próbálok olyasmit csinálni, ami a szívemhez közel áll, bár nyilván maradok a sport és az edzőtermek közelében. Keményen edzeni és diétázni, nyárra, a Muscle Beach-re jól kinézni továbbra is alap. Huszonnégy éve tréningezem, nem tudnám elképzelni, hogy abbahagyjam egyetlen napra is. Amíg bírja a testem, minél keményebben szeretném űzni ezt a sportot, mellette pedig adni, amennyit csak tudok.

(A főfotón Bohos Kornél látható.)