Formula-One driver Michael Schumacher and his wife Corinna arrive for the GQ gala 'Men of the Year' in Berlin on October 29, 2010. AFP PHOTO / JENS KALAENE GERMANY OUT (Photo by JENS KALAENE / DPA / AFP)

Michael Schumacher hétszeres világbajnok Forma 1-es pilóta még 2013-ban szenvedett rendkívül súlyos fejsérülést egy síbaleset során. Családja azóta alig beszélt a történtekről, de nemrég nyilvánosságra került egy levél, amelyben felesége őszintén ír állapotáról, és hősként emlegeti őt.

Egy német zenész, Sascha Herchenbach dalt komponált Schumacher tiszteletére Born To Fight (Született harcos) címmel, majd CD-re másolta és elküldte a pilóta 49 éves feleségének. Corinna, aki 23 éve ment feleségül Michaelhez, nem hagyta szó nélkül a megható gesztust, kézzel írt levélben reagált rá – írja a Daily Mail.

Herchenbach saját bevallása szerint egyáltalán nem számított válaszra, őt is meglepte az üzenet, amelyben ez áll:

Szeretném tisztelettel megköszönni az üzenetét, és a kedves ajándékot, amely sokat segít nekünk ezekben a nehéz időkben. Nagyon jó érzés, hogy rengeteg kedvességet és jókívánságot kapunk – hatalmas támogatást jelent ez a családunk számára. Mindannyian tudjuk, hogy Michael egy harcos, és soha nem fogja feladni.”

A levél létezéséről és tartalmáról Herchenbach a német Bunte magazinnak adott interjúban beszélt. Azt nem tudni pontosan, hogy a levél mikor íródott, de annyi bizonyos, hogy a zenész 2014-ben komponálta a dalt, egy évvel Schumacher balesete után.

A pilóta balesete a Francia Alpokban történt, ahol fiával, Mickkel síeltek. Michael elesett, és a fejét egy sziklába verte. Azonnal kórházba szállították, ahol több életmentő műtétet is végrehajtottak rajta, az ezt követő fél év során pedig kómában feküdt. 2014 áprilisában ébredt fel, ekkor elszállították egy privát helyre, és ott folytatták ápolását. Sajtóértesülések szerint 15 orvos részesíti 0-24 órás ellátásban, ami a családnak hetente 115 ezer fontjába, vagyis több mint 42 és fél millió forintjába kerül.

Miután Michael kikerült a kórházból, Corinna arra kérte a nyilvánosságot, támogassák őket a harcban, amelyet férje mellett vívnak, és közölte, legyenek szívesek tekintettel lenni a család privát szférájára, ennél többet nem fog nyilatkozni.

(haon.hu)