Rengetegszer hallom tőletek, hogy nincs időtök reggelizni, meg majd bekaptok valamit… Persze akad olyan is, aki tudatosan odafigyel arra, hogy ne teljen el reggel étkezés nélkül.

Tegyük tisztába a reggeli fontosságát!

Az alvás során lezajló regenerációs folyamatok sok energiát emésztenek fel, így célszerű fehérjével, aminosavakkal ellátnunk a szervezetünket minél előbb.

Felkelés után alacsony a vércukorszintünk, és ekkor a legrosszabb az inzulinérzékenységünk is. Ha ilyenkor egyszerű szénhidrátokat, cukrokat veszel magadhoz, hidd el, előbb-utóbb elzsírosodsz.

Megoldás: ébredés utáni szénhidrátbevitelünket mindig összetett, alacsony glikémiás indexű forrásokra alapozzuk, pl.: zabpehely. Vagy elhagyjuk a szénhidrátot és zsírból oldjuk meg az energiabevitelt.

Megosztom Veletek a saját reggeli tippjeimet, amikkel megkönnyítheted a fejlődésed – akár fogyni, vagy izmosodni szeretnél:

➖ Fehérjeturmix vízzel elkészítve

➖ Tojásrántotta zöldségekkel

➖ Natúr magvak

➖ Fehérjeturmix + zabpehely

Rengeteg alternatíva van, csak említettem néhányat a sok közül. A fentieket pár perc alatt elkészíthetjük. A bolti előre elkészített gabonapelyhet hanyagoljuk, hiszen ízfokozókat, állományjavítókat, cukrokat tartalmaznak. Hölgyek, vigyázzatok, ezek mind makacs narancsbőrt okoznak! Srácok, ezek az összetevők abszolút nem támogatják a minőségi fejlődéseteket!

(Gál Péter, proteinshop.hu)