Immáron harmadik alkalommal zajlott le nemrég a debreceni Cutler Gymben az Életmód Club soros, 9 hetes ciklusa. Az ország több nagy városában zajló kezdeményezés célja az, hogy megtanítsák az embereket helyesen táplálkozni, rászoktassák őket a rendszeres testmozgásra, és ezáltal kialakuljon a résztvevők számára egyfajta egészséges életmód.

“Ami a legfontosabb, hogy mindenkinek sikerült a kitűzött célját elérni – mondta el az Egészségedre.netnek Szilágyi Ildikó, aki a cívisvárosi programot levezényelte. – Ebben az esetben átlag 10 százalékos fogyásról beszélhetünk, de van olyan klubtagunk, aki 17 és fél kilót fogyott ez alatt az időszak alatt. Ő nagyon odatette magát, maximálisan odafigyelt a táplálkozásra. Helyesen elsajátította az ismereteket, hogy mit, mikor és mennyit lehet enni. Mindez grammra ki van számolva egy kalkulátor segítségével. Az edzéstervet én állítottam össze a tagoknak, ezen felül még hozzájönnek a kardiotréningek, és akkor működik a dolog – mondta a személyi edző.
Mivel teljesen kezdőkről beszélünk, heti három súlyzós edzés végeztek a klubtagok, emellett ment a kardio, és önszorgalomból még lehetett külön jönni lépcsőzni, gyalogolni vagy biciklizni a teremben.
“Név szerint nyilván nem akarok kiemelni senkit, de egy házaspárt azért megemlítenék, akik ketten együtt 30 kilót fogytak. Van egy hölgy, aki 15 kilót dobott le, de egy idősebb nő, közel a hetvenhez, szintén részt vett a programban. Az ő sikere a fogyás mellett az lett, hogy sokkal szabadabban tud mozogni, nem fáj már neki itt meg ott, és ráadásul egy remek közösségre talált itt a Cutlerben, jól érzi magát köztünk. Olyan is akadt, aki nem fogyni, hanem izmosodni jött el hozzánk, neki is sikerült 2-2,5 kilót híznia. Az a tapasztalat, hogy akik végigcsinálják a programot, általában itt is ragadnak a teremben. A legutóbbi egy kiváló, összetartó csapat volt, nagyszerű barátságok szövődtek. Azóta is jönnek, és együtt edzenek – mondta Ildikó, aki elárulta, ezúttal 14 fős brigáddal csinálták végig a munkát. “Az elején mindenkiről készítettünk egy fotót, illetve egy testösszetételmérést. A végén ugyanezt megismételtük, közben minden héten ugyanazon a napon megkértem a vendégeket, hogy álljanak rá a mérlegre. Ha esetleg nem történt akkora fejlődés, amekkorát szerettünk volna, akkor változtattunk vagy az edzésen, vagy az étrenden – jelentette ki Szilágyi Ildikó, aki elmondta, a következő program január közepén indul.

Fotók: Molnár Péter