Íme 6 lehetséges válasz, ami miatt úgy érezheted, egy-egy alkalom nem hozta meg a várt eredményt.

 

Az erő és izomméret folyamatos fejlesztése érdekében nem elég rendszeresen látogatnunk a termet, de igyekeznünk kell minden egyes edzésnapon kihozni magunkból a maximumot! Persze ez nem mindig sikerül. Olykor-olykor megengedhetünk magunknak egy-egy lazább napot, de ha úgy érezzük, hogy ez a kívántnál gyakrabban fordul elő, akkor ideje kiderítenünk az okát. A továbbiakban a sokéves tapasztalatra támaszkodva igyekszünk segíteni, hogy kiküszöbölhesd a problémát. Íme 6 gyakran elkövetett hiba, amely felelős lehet egy rosszul sikerült edzésért.

A koncentráció hiánya

Légy őszinte magadhoz, és tedd föl a kérdést: tényleg teljes egészében az aktuális gyakorlatra összpontosítottál, vagy a telódat nyomkodva sms-ezgettél és a neten kockultál, esetleg magadban gyönyörködtél a tükörben, vagy épp a merevlábú felhúzás közben szexin pucsító szomszéd csajt bámultad? Ha nem sikerül az elmédet is 100%-osan bevonnod az edzésbe az első pillanattól az utolsóig, ne csodálkozz, ha egy-egy feladat kifog rajtad.

Nem megfelelő táplálkozás

Mindegy, hogy a kalóriabevitelt vagy a tápértéket nézzük, az elégtelen tápanyagbevitel visszaveti a teljesítményt. Kiegyensúlyozott étrend alatt a fehérjék, szénhidrátok és zsírok megfelelő arányú és ütemezésű bevitelét értjük. Ha edzés előtt túl kevés zsírt vagy szénhidrátot viszel be, ki fogsz merülni!

Kialvatlanság

Ha nincs meg a napi 6-8 óra rendes alvás, az az edzésre is rossz hatással van. Már egyetlen kialvatlan éjszaka után is megérzed a másnapi teljesítménycsökkenést.

A berögződött rutin

Ha minden alkalommal ugyanazokat a gyakorlatokat végzed, ugyanannyi szettel és ismétléssel, akkor izmaid szó szerint unatkozni kezdenek. Ne légy rest átadni magad új kihívásoknak! Meglátod majd, hogy néhány szokatlan dinamikus gyakorlat igazi kalanddá változtatja a megszokott rutint, és testi-leki újjászületést hoz!

Silány minőségű táplálékkiegészítők

A kamu kígyóolajok ideje rég lejárt. Az internet és a szakboltok segítségével ma már szerencsére könnyen juthatsz valóban hatékony összetevőkből álló minőségi készítményekhez. Ahogy a kreatin, a koffein, a béta-alanin, és a BCAA aminosavak, úgy a különféle gyógynövények és a tudományosan kifejlesztett speciális szénhidrátok is hasznos társai egy mai testépítőnek. A leghatékonyabb teljesítmény- és izomtömeg-növelés érdekében élned kell a folyamatosan fejlődő tudomány kínálta újabb és újabb lehetőségekkel. A megfelelő ételek mellett a minőségi kiegészítők is hozzájárulnak ahhoz, hogy a legjobbat hozhasd ki magadból.

Céltalanság

Az edzők nem győzik hangsúlyozni a rövid és hosszú távú célok kialakításának jelentőségét! Emberi természetünk része, hogy napról napra szükségünk van valami konkrét dologra, amiért küzdhetünk, különben motiválatlanok leszünk, és az egészet kidobhatjuk a kukába. Minden alkalommal tűzz ki egy újabb célt, mielőtt belevágsz az edzésbe!

(muscleandfitness.hu)