Mindenki csak a has középső tájékára koncentrál, ha testedzésről van szó, pedig az oldalsó hasizmok formálása legalább ilyen fontos. Fordítsunk ennek a területnek is kellő figyelmet, mutatok most 5 szuper gyakorlatot erre!

Igazán eredményes edzés oldalsó hasizomra

Oldalsó hasizom gyakorlatok fontossága

Ugye te is vágysz arra a bizonyos kocka hasra? Igen ám, de ne feledkezz meg az oldalsó hasizmok formálásáról sem, hiszen csak így lehet igazán arányos az alakod! Ezt a területet sajnos a comb belső izmaihoz hasonlóan nem kifejezetten könnyű formálni, de ezekkel a gyakorlatokkal biztosan sikerülni fog, hiszen ezek kifejezetten ezeket az izmokat célozzák és dolgoztatják meg.

 

1. Oldalsó hasizom gyakorlat: Törzscsavarás

 

Helyezkedj el a földön négykézláb, egyenes háttal úgy, mintha a testeddel egy asztalt formáznál meg. Végig tartsd stabilan magad, hiszen ez elengedhetetlen e mozdulat helyes elvégzéséhez. Ha megtaláltad ezt a stabil helyzetet, majd a képen látható módon fordítsd a törzsed fel és le. Ezt ismételd mindkét oldalon 10-szer, pihenj meg, majd jöhet egy újabb sorozat mindkét oldalon.

 

 

2. Oldalsó hasizom gyakorlat: Bicikli

 

A mozdulat, ahogy a neve is jelzi, olyan, mintha bicikliznél, azzal a különbséggel, hogy a kezeid nincsenek a kormányon. Az egyikkel támaszd a fejed, a másikat pedig emeld fel és le a láb mozgásával egyszerre. Itt is nagyon fontos, hogy a hátad, a gerinced minél kevesebbet emelkedjen el a földtől, hogy ne legyen annyi terhelésnek kitéve.

 

 

3. Oldalsó hasizom gyakorlat: Rák kinyúlás

 

Ezzel a mozdulattal szinte az egész tested átmozgatod, de a legnagyobb hatást mégis az oldalsó hasizmokban fogja kifejteni. Ereszkedj hanyatt négykézláb, de úgy, hogy csak az egyik karoddal tarod magad. A másik karoddal pedig igyekezz minél hátrább nyúlni a képen látható módon, hogy minél intenzívebb legyen a mozdulat.

 

 

4. Oldalsó hasizom gyakorlat:Térdelés dőléssel

 

Az egyik lábaddal térdelj a földre, a másikat pedig tedd előre. Azt a karod, amelyik oldalon térdelsz, helyezd magad mellé a földre, a másikkal pedig nyúlj fel magasan a mennyezet felé. Próbáld meg úgy csinálni a mozdulatot, hogy ne a lendület hajtson, hanem a hasizomból kipréselt erő. Ez egy kicsit talán nehezebb gyakorlat, de néhány alkalom után biztosan könnyebbnek érzed majd, ráadásul igen hatékony.

 

 

5. Oldalsó hasizom gyakorlat: Oldalsó plank

 

Ez a gyakorlat sokkal nehezebb, mint azt első ránézésre gondolnád – rögtön rájössz, ahogy kipróbálod. Ne elég, hogy csak az egyik oldalon támasztod magad, közben még a lábaddal is közelítened kell a mellkasod felé – mint egy térdemeléses futás, csak ez estben fekve végzed.

 

(helloladies.hu)