Bizonyára sokan kelnek fel kora reggel azért, hogy edzőterembe menjenek, vagy kocogjanak egy jót. De ki az, aki még jóval pirkadat előtt képes ébredni azért, hogy egy gyors reggeli után már sportoljon? Mark Wahlberg.

Mark Wahlberget aligha kell bemutatni azoknak, akik szeretik a sportos filmeket, az amerikai színész több film kedvéért is hajlandó volt izmosodni. Aztán olyannyira a szenvedélyévé vált a sport, hogy a házában egy hatalmas edzőtermet építtetett. Így akkor edz, amikor csak kedve tartja – mondjuk, hajnal négy előtt.

Wahlberg három órakor kel, 3.15-kor pedig, amikor sokan a másik oldalukra fordulnak, már reggelizik. A sztár Ezékiel-kenyeret eszik tojásfehérjével, mandulavajjal és avokádóval vagy zabpelyhet mogyoróvajjal, tojással, áfonyával. Reggeli után 3.45-kor pedig már az edzőtermében kondizik másfél órát.

Wahlberg edzés után pulykaburgert, édesburgonyát és fehérjeshake-et fogyaszt. Fél 11-kor általában grillezett csirkét vagy pulykamellet eszik, két keményre főtt tojással, avokádóval, uborkával, paradicsommal, salátával. Egy órakor jön az ebéd pulykás hamburgerrel, édesburgonyával vagy steakkel. A 47 éves színész délután 3 óra 30-kor is tréningezik, előtte szintén grillezett csirkét eszik, a hat órai családi vacsorán pedig többnyire halat fogyaszt. A korai kelés azzal jár, hogy hamar ágyba kerül, fél nyolckor már lefekszik.

Szeretek keményen dolgozni, és szükségem van rá, hogy hét és fél órát pihenjek, ennyi kell a regenerálódáshoz. Mindig vannak olyan szerepeim, amikor izmos, erős alakot játszom, de okosan kell csinálnom, vigyáznom kell a testemre. Ezek az edzések nagyon jók arra, hogy fitt legyek, és tartsam a lépést a gyerekeimmel” – nyilatkozta Wahlberg, akinek az edzésvideóit az interneten is megtalálják az edzeni vágyók.

(csupasport.hu)